De Wever en Magnette kruisen opnieuw de degens

22/04/14 om 15:14 - Bijgewerkt om 17:01

N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette gaan opnieuw met elkaar in debat.

De Wever en Magnette kruisen opnieuw de degens

Paul Magnette en Bart De Wever © Belga

Op 13 mei zenden VTM en RTL-TVI de tweede grote confrontatie tussen beide tenoren uit. De Wever en Magnette debatteerden al eens op 3 april, op uitnodiging van de kranten De Tijd en L'Echo. Het ging toen voornamelijk over financiële en economische thema's en het water bleek toen diep tussen beide voorzitters.

Op 17 mei komen alle Vlaamse partijvoorzitters naar de VTM-studio voor een kopstukkendebat. Voor CD&V treedt Kris Peeters aan in plaats van Wouter Beke. Het debat wordt, net als dat tussen De Wever en Magnette, gemodereerd door nieuwsanker Stef Wauters.

Op de vooravond van de verkiezingen organiseert de commerciële zender nog een laatste debat tussen Maggie De Block, Kris Peeters, Bart De Wever en Bruno Tobback.

Van 19 tot en met 23 mei brengt VTM, telkens om 22 uur, een vijfdelige reportagereeks van Paul Jambers, die de voorbije maanden Kris Peeters, Bart De Wever, Maggie De Block, Johan Vande Lanotte, Gerolf Annemans en Wouter Van Besien volgde. Jambers interviewde de kopstukken, maar ook hun entourage en vertrouwelingen.

Debatten op vrt

Ook de vrt haalt alles uit de kast in de aanloop naar de verkiezingen. Op 23 mei, de vrijdag voor de verkiezingen, organiseert Eén een debat tussen de voorzitters van de grootste partijen. Wouter Beke wordt, net als bij de debatten op VTM, vervangen door Vlaams minister-president Kris Peeters. Op zondag 18 mei worden de kopstukken al eens uitgenodigd om te antwoorden op vragen uit het publiek. Gwendolyn Rutten wordt dan vervangen door Maggie De Block.

Vanaf 12 mei presenteren Phara De Aguirre en Wim De Vilder elke avond 'Het Beloofde Land' op Eén, waarin ze onderzoeken hoe de samenleving er zal uitzien met de plannen die de politici voor ogen hebben. Er zal telkens een van de partijvoorzitters worden uitgenodigd. Ook in Terzake op Canvas wordt vanaf die maandag elke avond een boegbeeld en een politieke tegenstander uitgenodigd. Vanaf 7 mei blikt Linda De Win in 'Villa Politica Verkiezingen' drie woensdagen terug op de voorbije legislatuur in het Vlaamse, federale en Europese parlement.

Verkiezingen op de radio

Radio 1 gaat de weken voor de verkiezingen tijdelijk uit het 'Kiescafé' naast het Brusselse Centraal Station uitzenden. 'De ochtend', 'Hautekiet', het nieuwe tijdelijke middagprogramma 'Brussel Centraal' en 'Vandaag' staan dan in het teken van de nakende stembusslag. Radio 2 focust op de regionale inzet. (Belga/TE)

Onze partners