De Wever betreurt uithaal Janssens in Frans magazine

27/09/12 om 23:19 - Bijgewerkt om 23:19

N-VA-voorzitter Bart De Wever is boos over een interview van Antwerps burgemeester Patrick Janssens in het Franse magazine Les Inrocks. 'Negatief op zijn Amerikaans', vindt De Wever.

Janssens (SP.A) zegt in het Franse interview dat De Wever, mocht hij burgemeester worden, zijn functie zal gebruiken om de onafhankelijkheid van Vlaanderen te promoten.

"Als hij burgemeester wordt, zal hij beslissingen moeten nemen en zullen de mensen moeten vaststellen dat hij niet al zijn beloftes kan waarmaken. Ik vrees dat Bart De Wever zijn burgemeesterfunctie zal gebruiken om de onafhankelijkheid van Vlaanderen te promoten. Met zijn separatistische bedoelingen dreigt hij de stad te gijzelen."

Moderpoel

In een reactie aan Belga "betreurt" De Wever dat Janssens "een negatieve campagne voert op zijn Amerikaans". "Hij gaat ons nu overal zwart maken, tot in het buitenland toe. Wij gaan ons niet in die modderpoel laten meetrekken en gaan onverstoord verder met ons eigen positief verhaal voor de stad."

Op de vraag of Janssens bereid is met de N-VA samen te werken, zegt de burgemeester dat "iedereen rekening zal moeten houden met de resultaten". "We gaan de stad niet zes jaar lang blokkeren." (Belga/TV)

Onze partners