De Wever: ‘B-H-V kost Vlamingen veel geld en vergroot arrogantie Franstaligen’

© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft tijdens de Gordel nog eens uitgehaald naar de wijze waarop B-H-V gesplitst is.

“De weigering van de Franstalige meerderheid in Sint-Genesius-Rode om een Gordeltrefpunt in te richten geeft aan dat de Franstaligen meer dan ooit denken dat de faciliteitengemeenten van hen zijn. De splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde doet hen meer dan ooit geloven dat de aanhechting van deze gemeente bij Brussel mogelijk is,” zo zei N-VA-voorzitter Bart De Wever tijdens zijn doortocht in Sint-Genesius-Rode.

De Wever was in het gezelschap van een veertigtal andere fietsende N-VA-leden, onder wie de ministers Geert Bourgeois en Philippe Muyters. De N-VA-voorzitter zat achterop een tandem die bestuurd werd door partijondervoorzitter Ben Weyts.

De Wever haalde andermaal uit naar de wijze waarop B-H-V gesplitst is. “Het kost de Vlamingen heel veel geld en vergroot de Franstalige arrogantie.” Hij wees er ook op dat bij deze pesterijen in Rode niet alleen het FDF betrokken is, maar ook het CDH dat de B-H-V-akkoorden goedgekeurd heeft.

Ongeneeslijke schizofrenie

Servais Verherstraeten (CD&V), staatssecretaris voor Staathervorming, hekelt de houding van N-VA. “Ik heb voor de zomer N-VA reeds opgeroepen om te stoppen met de schizofrenie, maar het blijkt bij hen een ongeneeslijke kwaal. N-VA is in het Vlaams Parlement akkoord gegaan met de staatshervorming, maar voert er nu oppositie tegen. Waarom in het parlement ja zeggen en op de Gordel een stoer en luid nee?”, aldus Verherstraeten. (Belga/KVDA)

Partner Content