De verkiezingen in quotes

14/10/12 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

"Zet die plaat af!"

De verkiezingen in quotes

© Belga

De gemeenteraadsverkiezingen beheersen de tongen, tweets en commentaren: "Congolese inspecteurs zullen Vlaanderen de volgende verkiezingen met stemcomputers bijstaan"

@LutLaleman, via Twitter: Nu eens vestimentair: alle voorzitters dragen blauw. Zelfs groen. En paul smith heeft zulke mooie bloemenhemdjes.

Gunther Desamblanx, studio brussel, via Twitter: Voor alle duidelijkheid: ik was niet die dj in de Zuiderkroon.
@vatvolonbegrip, via Twitter: "Kan BDW niet gewoon even wachten tot we het wk gewonnen hebben?"

@Reginald17Doms, via Twitter "Indien al zijn alter ego's stemgerechtigd waren, was #stijnstijnen vandaag burgemeester van Hasselt."

@thierrypirsoul, via Twitter: "Bart De Wever is de enige Antwerpenaar die niet over Antwerpen praat."

Siegfried Bracke (N-VA): "We zullen ervoor zorgen dat Gent geen Oostende of Hasselt wordt."

The Magician, DJ en producer, via Twitter: "To my fellow Belgians, following the television broadcasting of my remix for Sam Sparro "Happiness" for the N-VA political party; I want to tell you that nobody asked me to use it and I don't support any political party." Daniël Termont (SP.A), burgemeester Gent: "Ik heb het gsm-nummer van mijnheer Bracke niet, dus ik kan hem niet bellen"

Bart De Wever (N-VA): "Vrienden, 't stad is van iedereen, maar vanavond toch vooral van ons!"

Bart De Wever (N-VA): "Zet die plaat af! Wa nen idioot."

Filip Dewinter, (Vlaams Belang): "Wij hebben decennialang gezaaid zodat De Wever en Janssens vandaag konden oogsten"

lectrr, cartoonist, via Twitter: "Zouden de nieuwe vlaamsnat. burgervaders beseffen dat ze vanaf nu het hele jaar met de BELGISCHE vlag rond hun middel moeten lopen?"

Wouter Beke, (CD&V): "We zijn al een paar keer doodverklaard, maar er is geen grotere comeback kid dan CD&V"

@aaiboek, via Twitter: "De Wever ontkent alle dopinggeruchten"

Sven Gatz, voormalig Open VLD politicus, nu Unie Belgische Brouwers, via Twitter: "Voor de winnaars van de verkiezingen: er is bier! Voor de verliezers van de verkiezingen: er is bier... (dienstmededeling)"

Patrick Janssens (SP.A), burgemeester Antwerpen: "Er was iemand beter."

@Laurensverbeke via Twitter: "Ik zou niet graag in de slager staan wachten met Linda De Win"
Patrick Janssens (SP.A), burgemeester Antwerpen: "We gaan er geen chaos van maken. Niet in het midden van het stadhuis. Alstublieft, geen chaos. Ik zal iedere vraag individueel beantwoorden."

Bart Somers, (Open VLD), burgemeester van Mechelen: "Dit is de mooiste dag in mijn politieke loopbaan"

Nigel Williams, komiek, via Twitter: Morgen begint de kaartenverkoop voor de sprong van Filip de Winter in de Schelde Peter Mertens (PVDA+): "We zijn blij dat niet iedereen die ontevreden was over het beleid in Antwerpen voor rechts heeft gekozen"

Bob Cools: voormalig burgemeester Antwerpen (SP): "De stadslijst spreekt de taal van de stad, en niets anders dan de stad. Sommige partijen gebruiken het Antwerpse stadhuis dan weer als uitzendtoren voor de rest van Vlaanderen."

Eric Defoort (N-VA): "Dit is een nationaal signaal. Het is een stap, via de gemeenten, naar 2014"

@duchka via Twitter: "Gelukkig bestaat het politieke project van N-VA vooral uit parkings bouwen. We moeten ook niet van stapel lopen"

Johan Vande Lanotte (SP.A), lijstduwer Oostende: "Verkiezingen hebben 1 groot voordeel: het volk mag beslissen en dat heeft het duidelijk gedaan"

Peter Vandermeersch, NRC, via Twitter: "Ndl. moeten beseffen dat er morgen nieuwe buur naast hen woont. En Brussel en Wallonië ook. Lokale verkiezing met immense betekenis"

@Sarcist op Twitter: "Laat ons eerlijk zijn, of je het nu leuk vindt of niet, het begint meer op een gele tsunami te lijken."

Patrick De Witte, P-Magazine: "Het begint duidelijk te worden: velen die vroeger Vlaams Belang stemden, stemmen nu N-VA"

Kris Luyckx (Open VLD) over Annemie Turtelboom: "Je moet niet in Antwerpen geboren zijn om jezelf Antwerpenaar te mogen noemen"

Louis Tobback (SP.A), burgemeester Leuven: "Het was mijnheer Pieters die duidelijk heeft gezegd dat N-VA in Leuven niet met de SP.A wil samenwerken zolang ik erbij zit. En voor zover ik weet, zit ik er nog bij."

Miguel Wiels, muzikant, op twitter: "Een politicus die zijn teleurstelling over het verlies wél zou uitspreken: dat zou pas een menselijke en kwetsbare opstelling zijn"

Isabel Albers (De Tijd) op twitter: "Moeten we aan een zondag in 1991 denken? Toen de doorbraak van VB, vandaag de (bijna) doodsteek. Wachten op Antwerpen."

Bart De Wever, voorzitter N-VA: "Ik ga eerst de kinderen naar de scouts brengen, dan stemmen en dan joggen."

Patrick Janssens (SP.A), burgemeester Antwerpen: "Ik heb deze ochtend zelf nog de tijd gehad om de pamper te verversen"

Bart Somers (Open VLD), burgemeester Mechelen: "Geert Bourgeois slaagt er niet in een degelijk computersysteem op de poten te zetten. Dit is de verantwoordelijkheid van een politieke partij die verandering wil brengen, maar dan maak ik mij zorgen over de kwaliteit van die partij."

Carl Devos, politicoloog Universiteit Gent: "Wie er ook verantwoordelijk voor is, de verkiezingen in 2012 niet fatsoenlijk kunnen organiseren door technische problemen: het is een blamage."

Daniël Termont (SP.A), burgemeester Gent: "Het is uiteraard beter in de peilingen op winst te staan, dan weggehoond te worden. Maar we houden de voeten op de grond."

Onze mol in het kiesbureau: "Oh! Hier wordt zelfs wijn geserveerd, en pintjes voor de bijzitters!"

Christel Geerts (SP.A), burgemeester Sint-Niklaas. "Er zijn ook voortdurend kleinere problemen met papier dat vastloopt in printers. Terwijl Geert Bourgeois de nieuwe apparatuur met veel poeha aankondigde, zijn we niet onverdeeld tevreden."

Bert Kruismans, komiek: "Sire, er zijn nog tsjeven in Galmaarde"

Geert Bourgeois (N-VA), minister van Binnenlands Bestuur: "We moeten de situatie niet dramatiseren. In 10 à 15 procent van de gevallen ligt het probleem aan de computers. 80 procent is aan grote menselijke problemen te wijten."

Maurice, op Radio 2: "Ze kunnen auto's doen rijden op Mars maar stemcomputers doen werken, lukt precies niet"

Saraswati Matthieu, kandidaat Groen in Gent, via Twitter: "Een mail krijgen van een onbekende die jouw bolletje kleurt omdat hij door je inhoudelijke boodschap op de site overtuigd is <3"

Geert Hoste, komiek, op Twitter: "Nieuwe film: De Broken Stemcomputer Breakdown."

@Marnixbe, op Twitter: "Bij volgende verkiezingen komen Congolese inspecteurs Vlaanderen helpen bij het organiseren van de verkiezingen met stemcomputers"

Onze partners