'De PS bevordert stropers tot boswachters' (N-VA)

17/11/12 om 17:03 - Bijgewerkt om 17:03

De grootste oppositiepartij N-VA reageert streng op het bericht dat een belastingcontroleur die ervan verdacht wordt zijn eigen belastingen moedwillig te hebben ontdoken, vorig jaar voor de PS meeschreef aan het regeerakkoord van Di Rupo I.

'De PS bevordert stropers tot boswachters' (N-VA)

© Belga

De grootste oppositiepartij N-VA reageert streng op het bericht dat een belastingcontroleur die ervan verdacht wordt zijn eigen belastingen moedwillig te hebben ontdoken, vorig jaar voor de PS meeschreef aan het regeerakkoord van Di Rupo I. "De PS bevordert stropers tot boswachters. Alleen blijken die het stropen niet te kunnen laten", zegt Kamerlid Nadia Sminate. Voor Sminate moet het duidelijk zijn dat eerlijkheid loont en dat fraude niet alleen bestraft wordt, maar ook actief en efficiënt opgespoord wordt. Ze vraagt zich af hoe geloofwaardig de regering, die van de strijd tegen fraude een topprioriteit heeft gemaakt, nu nog kan zijn.

De beschuldigingen tegen de belastingcontroleur staan in een auditrapport van de FOD Financiën. "Wat voor zin heeft een interne audit, als de machtspartij bij uitstek een vernietigend rapport gewoon naast zich neerlegt", vraagt Sminate zich af. "Meer nog, de van fraude verdachte controleur krijgt van de PS zelfs de pen van het regeerakkoord in handen."

In Het Laatste Nieuws zegt de woordvoerster van de PS dat de partij achter haar medewerker blijft staan "zolang niet onomstotelijk bewezen is dat hij fraude gepleegd heeft". Sminate zal premier Di Rupo over de zaak interpelleren in de Kamer. (Belga/INM)

Onze partners