De neofobe reiziger: als u uw neus ophaalt voor exotische gerechten

11/07/17 om 15:52 - Bijgewerkt op 13/07/17 om 14:37
Uit Knack van 12/07/17

Bent u zo iemand die in Spanje stierenkloten eet, in China een stoofpotje van hond en in IJsland rotte haai? Of haalt u de neus op voor exotische schotels? In dat geval bent u neofoob. Maar de redding is nabij!

U komt ze straks vast tegen op een van de vele zomerse barbecues: vrienden en kennissen die met enige zin voor overdrijving hun exotische avonturen uit de doeken doen. Surfen in Australië, neushoorns spotten in Kenia of vrouwen versieren op Ipanema. Met wat geluk horen daar ook culinaire verrassingen bij. Mensen die werkelijk geen idee hadden wat ze deden op hun Spaanse terras, toen ze criadillas van de menukaart pikten. En die achteraf moeten toegeven dat stierenkloten zo slecht nog niet zijn. En ook Mexicaanse mierenlarven (escamoles, voor de kenners) zijn naar het schijnt ideaal om je taco wat meer crunch te geven. Maar echte waaghalzen moeten naar Japan om fugu te proeven: de kogelvis met in zijn lichaam genoeg gif om dertig mensen te doden. Enkel speciaal opgeleide koks, die het gif tot op de millimeter kunnen verwijderen, mogen deze delicatesse...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners