De Gelder dient klacht in tegen gerechtspsychiaters

07/12/10 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:28

Volgens het parket van Dendermonde is één van de klachten ongegrond. De tweede wordt nog onderzocht.

Eén van de twee klachten die Kim De Gelder heeft ingediend tegen de gerechtspsychiaters is volgens de Dendermondse onderzoeksrechter ongegrond. Door de klachten en door het feit dat de verdediging zich burgerlijke partij heeft gesteld, is er nog geen verwijzing naar assisen.

De Gelder bracht op 23 januari 2009 in een kinderdagverblijf in Dendermonde twee baby's en een 54-jarige kinderverzorgster om het leven met een mes. Een week voordien vermoordde hij in Vrasene een bejaarde vrouw.

De Coreliokranten meldden dinsdag dat het onderzoek naar De Gelder
extra vertraging dreigt op te lopen nadat hij zelf twee klachten heeft ingediend bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.

Het parket van Dendermonde liet in een reactie weten dat de klacht wegens valsheid in geschrifte omdat een datum in een tussentijds verslag niet zou overeenkomen met de realiteit al onderzocht is en dus ongegrond. Het openbaar ministerie zal de buitenvervolgingstelling van de gerechtspsychiaters vragen.

De tweede klacht van De Gelder wegens schending van het beroepsgeheim van de psychiaters wordt nog onderzocht. De Gelder diende die klacht in omdat de inhoud van zijn psychiatrisch rapport is uitgelekt.

Lees meer over:

Onze partners