De Croo wil over enkele dagen weer aan de slag

21/06/10 om 12:30 - Bijgewerkt om 12:30

De operatie die hij onderging, is volgens Open VLD goed verlopen. Hij moet tot dinsdag in het ziekenhuis blijven.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo wil na zijn val van een paard over enkele dagen alweer aan de slag.Maar hij moet tot dinsdag in het ziekenhuis blijven.

De Croo liep zondag enkele breuken op tijdens een ruiterommegang in Michelbeke na een val met zijn paard, dat was geschrokken en uitgleed.

De Open VLD-voorzitter liep daarbij een gecompliceerde elleboogbreuk, een breuk aan de rechtervoet en een lichte hersenschudding op.

De Croo werd zondagavond geopereerd in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst. Volgens zijn partij is de operatie goed verlopen.

Er was gehoopt dat hij maandag het ziekenhuis zou kunnen verlaten, maar dat vonden de artsen te vroeg. De Croo moet tot dinsdag in het ziekenhuis blijven.

Partijbureau uitgesteld

De Open VLD-voorzitter wil naar verluidt medio deze week weer aan de slag. Hem intussen vervangen is volgens de partij waarschijnlijk niet nodig. Hij kan de eerste dagen telefonisch doorwerken, zo luidt het.

In afwezigheid van de voorzitter werd de vergadering van het partijbureau maandag wel uitgesteld naar een latere dag in de loop van de week.

Na zijn val werd zondagavond gezegd dat De Croo zich tien dagen tot twee weken in een rolstoel zal moeten verplaatsen omdat zijn voet in het gips zit en hij door zijn elleboogbreuk niet kan steunen op krukken.

Lees meer over:

Onze partners