De Croo over rellen Brussel: ‘Binnenlandse Zaken moet klaarheid scheppen’

Alexander De Croo © Karel Duerinckx

‘Binnenlandse Zaken moet nu klaarheid scheppen over wat er is gebeurd en onmiddellijk maatregelen nemen.’ Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vandaag gezegd in VTM NIEUWS in een reactie op de rellen van afgelopen week in Brussel.

Volgens De Croo ‘zit je niet met een probleem van de politieagent, maar met een probleem van aansturing van de politie.’ ‘Het kan niet dat het bij dergelijke rellen een halfuur duurt voor er enige tussenkomst is, en dat men dan achteraf vaststelt dat er niemand aanwezig was om vaststellingen te kunnen doen en de juiste personen te kunnen aanhouden’, zei De Croo. De vicepremier toonde zich ook voorstander van een eengemaakte politiezone voor Brussel, maar dat is een ‘structurele oplossing’, terwijl De Croo wil dat het volgende week al beter gaat.

‘Op het gebied van commando van politie is er overduidelijk iets mis gegaan.’ De Croo vindt dat Binnenlandse Zaken op dat vlak klaarheid moet scheppen over wat er gebeurd is en onmiddellijk maatregelen moet nemen. ‘Op korte termijn blijkt dat er een probleem is met de aansturing van de in totaal meer dan 5.000 politieagenten die we in Brussel hebben. Dit moet beter.’

Partner Content