De Croo kritisch voor 'afvloeiingsplan' Belfius

09/11/12 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD) heeft "een probleem" met het plan van Belfius om oudere werknemers te laten afvloeien en deels te vervangen door jonger personeel.

De Croo kritisch voor 'afvloeiingsplan' Belfius

© Belga

Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD) heeft "een probleem" met het plan van Belfius om oudere werknemers te laten afvloeien en deels te vervangen door jonger personeel. Dat verklaarde De Croo voor de aanvang van het kernkabinet.

"De algemene politiek is dat we allemaal inspanningen leveren zodat mensen langer kunnen werken. Met dit soort maatregelen heb ik wel een probleem", luidde het. Belfius kondigde donderdag aan dat het 920 banen wil schrappen, maar tegelijkertijd 250 jongeren wil aanwerven.

Minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) liet al horen dat ze het besparingsplan eens grondig tegen het licht zal houden. Ook haar collega van Pensioenen De Croo wil er "eens een goed gesprek over hebben", zei hij voor de start van de begrotingsonderhandelingen in de Lambermont, de ambtswoning van de premier. "Ik denk dat de samenleving al heel veel heeft gedaan voor de banken. Ik verwacht dat de banken iets terugdoen".

Het kernkabinet ging omstreeks 14.30 uur van start. Later vanavavond om 20.00 uur moet het begrotingsconclaaf opnieuw uit de startblokken schieten. Naar verluidt staat opnieuw fiscaliteit op de agenda.

Vicepremiers Laurette Onkelinx (PS) en Didier Reynders (MR) stelden bij hun aankomst dat er een princiepsakkoord is over de fiscale amnestie. Joëlle Milquet (cdH) herhaalde het aloude adagium dat er pas een akkoord is over een onderdeel, indien er over alles een akkoord bestaat. (Belga/INM)

Onze partners