De Croo haalt uit naar De Wever

22/04/12 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Open VLD trekt naar de verkiezingen met de slogan 'Doen'. Voorzitter Alexander De Croo op een partijcongres in Mechelen: "Wij zijn een partij van doeners, maar ook een partij die initiatief ondersteunt."

De Croo haalt uit naar De Wever

© Belga

De Croo begon zijn toespraak met een uithaal naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die kondigde zaterdag aan dat hij burgemeester van Antwerpen wil worden en "de verandering" in de Scheldestad wil doen beginnen.

"Beste Bart De Wever, laat zitten. De verandering is bezig en wel vanuit Brussel", zei De Croo. Zijn boodschap was duidelijk: met de Open VLD in de federale regering wordt sinds vijf maanden werk gemaakt van tal van hervormingen, zoals de pensioenen, de splitsing van BHV of een strenger migratiebeleid.

De Croo vraagt De Wever eerst in eigen boezem te kijken. In de Vlaamse regering - waar de Open VLD geen deel van uitmaakt - "wil de SP.A de 'miserietaks' afschaffen en wil de N-VA ze mordicus behouden", zei De Croo. "De kloof tussen zeggen en doen is zeer, zeer groot."

De Vlaamse liberalen profileren zich in de aanloop naar de verkiezingen dan ook als de partij van en voor mensen die "niet bij de pakken blijven zitten en de uitdagingen aangaan".

De ondernemers en zelfstandigen kunnen uiteraard op de steun van Open Vld blijven rekenen, luidde het, maar tegelijk iedereen die een bijdrage levert aan de lokale samenleving. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners