De Croo 'betreurt ongegronde uithaal' van Peeters

24/08/15 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:23

Alexander De Croo (Open Vld) betreurt de uithaal van Kris Peeters (CD&V) van dit weekend. Die had in de krant le Soir gesuggereerd dat De Croo gelekt had uit de taxshiftonderhandelingen om hem en zijn partij te beschadigen.

De Croo 'betreurt ongegronde uithaal' van Peeters

© BELGA

'Ik betreur de ongegronde uithaal, maar ik ga verder niet reageren', zei vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) daarover aan de krant de Standaard. 'Ik wil me voor 100 procent focussen op inhoudelijke uitdagingen, daarmee moeten we bezig zijn.'

De website Newsmonkey liet weten dat ze haar informatie heeft van verschillende bronnen uit verschillende partijen en dat die dus niet per se (of enkel) moet worden toegeschreven aan De Croo.

Jambon: 'Michel moet er alles aan doen om spanning weg te werken'

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) 'stelt vast dat tijdens vakantieweken onenigheid naar boven gekomen is'.

'Ik onderschrijf wat minister Koen Geens gezegd heeft, dat de premier initiatieven moet nemen om onenigheid weg te werken. De kern komt meerdere keren per week bijeen, als er spanning is moet hij er alles aan doen om die weg te werken, dat wordt een opdracht voor de volgende dagen.'

Het kibbelkabinet blijft maar aanslepen. 'Ik ervaar dat niet rond de tafel, daar wordt er ernstig en professioneel gewerkt, maar vaak verschijnen erna in de pers kwetsende commentaren. Elk dossier dat op tafel komt leidt tot een beslissing, dat is wat een regering moet doen. Maar de commentaren in de pers geven een andere perceptie en dat is jammer.' (de Standaard/VRT/Radio1)

Onze partners