De Crem reageert bitsig op kritiek wegens vliegtuigreis naar Nederland

01/03/12 om 06:35 - Bijgewerkt om 06:35

Minister van Defensie Pieter De Crem reageert gebeten op de kritiek van Groen op het feit dat hij het vliegtuig nam naar Nederland en dat de trein sneller zou zijn.

De Crem reageert bitsig op kritiek wegens vliegtuigreis naar Nederland

© Dirk Waem/Belga

Minister van Defensie Pieter De Crem reageert gebeten op een tweet van Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt over de kortste weg naar het Nederlandse Den Helder. De Vriendt stelde smalend vast dat het militaire vliegtuig dat De Crem en de bevoegde Kamercommissie naar de Nederlandse marinebasis bracht er langer over deed dan de trein die Ecolo-Kamerlid Juliette Boulet nam.

De Crem reageert uitgebreid en maakt er zelfs een zaak van om te bewijzen dat de trein niet sneller was en dat het voor het gezelschap beter uitkwam om van België naar Nederland te reizen met het vliegtuig. Omdat Juliette Boulet de trein nam, miste ze een deel van het bezoek, zegt De Crem.

"Militair vliegtuig met commissieleden defensie naar Den Helder heeft uren vertraging. Groenen met de trein waren sneller ter plaatse :-)", plaatste De Vriendt gniffelend op twitter. Op enkele websites werd de dichte mist in Den Helder als oorzaak aangewezen, maar ook "technische problemen".

Mist

Maar dat klopt niet, benadrukt het kabinet-De Crem." Omwille van veiligheidsredenen door de dichte mist, en niet, zoals foutief aan de media werd verspreid, door een technisch defect moest het vertrek uit Melsbroek naar Vliegkamp De Kooy (Den Helder) worden uitgesteld met anderhalf uur", luidt het daar.

Taxi's

De treinreis was voor het betrokken Ecolo-Kamerlid - De Vriendt zelf reisde niet mee - ook niet sneller, aldus het kabinet: "De reisduur hiervan bedraagt 3 u 36 minuten. Bovendien moesten ook taxi's worden ingehuurd om ter plekke te geraken".

HelikopterBovendien moesten Boulet en haar medewerker voor het einde van het programma alweer vertrekken. "Op het ogenblik dat de andere parlementsleden uitvoerig de gelegenheid kregen om gebrieft te worden over het Defensieconcept Pooling & Sharing en om een bezoek te brengen aan de NH 90 helikopter, verlieten zij het gezelschap", aldus nog het kabinet-De Crem. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners