Het geld en de Belgen

Het geld en de Belgen

Er is haast niemand in ons land die zich géén zorgen maakt over zijn spaargeld. We beseffen donders goed dat de inflatie ons spaarboekje uitholt. Maar aan alternatieven durven we niet meer te denken.

De spaarzame zoon betaalt voor de kwistige zoon

De spaarzame zoon betaalt voor de kwistige zoon

Brave spaarders mogen kiezen. Of ze betalen via belachelijk lage rentevoeten een hoge vermogensbelasting of ze laten het hele systeem op de fles gaan. Voor de Belgische spaarder loopt deze impliciete belasting op tot 5 miljard euro per jaar. Erger nog, deze belasting zal hem nog jaren achtervolgen.

Er is leven na het spaarboekje

Er is leven na het spaarboekje

De inflatie stijgt tegen eind dit jaar mogelijk tot bijna 3 procent. De opbrengst van het klassieke spaarboekje zit daar ruim onder. Wie zijn geld wil beleggen zonder voortdurend aan koopkracht in te boeten, moet dus op zoek naar alternatieve beleggingen met een brutorendement van minimaal 4 procent. Hoe slaagt u daarin zonder overdreven risico's te nemen?

Spaar- en beleggingstips om de magere jaren door te komen

Spaar- en beleggingstips om de magere jaren door te komen

Spaarders krabben al langer dan vandaag in hun haar. Na dertig jaar van rentedaling is de reële opbrengst van een spaarboekje negatief geworden. Maar is er wel een betere bestemming voor de 222 miljard euro die op diverse spaarboekjes staat?

Hoe kunt u uw spaargeld optimaal beschermen?

Hoe kunt u uw spaargeld optimaal beschermen?

Spaarders moeten zich vandaag de dag niet alleen bekommeren over het rendement, maar ook over de veiligheid van hun vermogen. De overheid staat borg voor bedragen die op een zicht-, een spaar- of een termijnrekening staan. Maar daar zijn grenzen aan. Om uw geld optimaal te beschermen, is het belangrijk dat u het over verscheidene banken spreidt.

Beleggen van 0 tot 99 jaar

Beleggen van 0 tot 99 jaar

Jongeren hebben een heel leven voor zich en kunnen beleggen op zeer lange termijn. Wie de pensioenleeftijd nadert, focust veeleer op het behoud van zijn vermogen. Beleggers doen er dus goed aan hun strategie aan te passen aan hun leeftijd. Hoe gaat u het beste te werk?

België verarmt

België verarmt

De Belgen hebben zo duchtig gespaard dat ze weer samen even rijk zijn als voor de crisis. Maar al dat sparen heeft de gemiddelde Belg niet geholpen, integendeel. Per hoofd van de bevolking is België armer geworden.