Davignon: 'Di Rupo is voor de Vlamingen een dubbel probleem'

29/09/12 om 19:55 - Bijgewerkt om 19:55

Zakenman en minister van Staat Etienne Davignon heeft zich op de RTFB-radio uitgesproken over de regering-Di Rupo en enkele belangrijke economische dossiers.

Davignon: 'Di Rupo is voor de Vlamingen een dubbel probleem'

© Belga

"Ik denk dat de Vlaamse werkgevers geen vertrouwen meer hebben in de Vlaamse politieke vertegenwoordigers in de federale regering. We kunnen niet zeggen dat ze het spel van Bart De Wever (N-VA) niet spelen," zei Davignon in het programma Grand Oral. "Elio Di Rupo (PS) is voor de Vlamingen een dubbel probleem. Hij is geen Vlaming en is bovendien socialist."

Brussels Airlines Brussels Airlines, dat nieuwe besparingen aankondigde, werkt momenteel rond "een piste met deeltijds werk", zei Davignon over de carrier waarvan hij voorzitter is. "Een bedrijf betekent ook solidariteit. Daarom moet iedereen werken aan het slagen van de (luchtvaart)maatschappij. Het doel is dus alles te behouden wat we hebben door het werk anders in te delen."

Daarnaast haalt hij ook een heroriëntatie van de activiteiten aan, met het schrappen of starten van sommige lijnen.

Arcelor Mittal

Wat ArcelorMittal betreft, zeo Davignon dat hij "al langer" denkt dat de warme lijn geen toekomst meer heeft in Luik. Maar hij gelooft in het voortbestaan van de koude lijn. Vakbonden en directie rondden vrijdag fase 1 van de wet-Renault af.

Electrabel Over Electrabel ten slotte zei hij het principe van de nucleaire rente niet in vraag te stellen, maar hekelde hij het veranderen van de regels onderweg. Volgens Davignon heeft Electrabel tot nu het spel van de concurrentie gespeeld zoals de Belgische staat dat vroeg. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners