David Geerts (SP.A) - Heist-op-den-Berg

26/04/12 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De inzet van de gemeenteraadsverkiezingen is de mensen opnieuw centraal zetten. Daarom denk ik dat het kernbegrip 'vertrouwen' zal worden.

Onze gemeente heeft de kaap van 40.000 inwoners overschreden. Dus dient men rekening te houden met nieuwe noden. Deze op een verstandige manier invullen, zal de uitdaging zijn. En dit eigenlijk van kinderopvang tot seniorenbeleid, over verkeersveiligheid en betaalbaar wonen. Met aandacht voor cultuur en sport.

Daarnaast moet men erover waken dat de schuldgraad zal dalen en de gemeente financieel gezond blijft.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Moeilijk om in te schatten.

Wat is van belang in uw gemeente?

Naast de punten aangehaald in het eerste antwoord, zal ook een betere organisatie van de mobiliteit en het openbaar vervoer belangrijk worden. We hebben een station. Dit moet gemoderniseerd worden en we dienen ook betere verbindingen te krijgen met de hoofdstad.

Tot slot is het belangrijk om Heist-op-den-Berg beter op de kaart te zetten. Want hoewel we meer dan 40.000 inwoners hebben, zijn we te weinig gekend. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners