Daders vechtpartij in café Aalst ontkennen homofobe motieven

24/07/12 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:55

De twee mannen van 19 en 28 jaar zijn voor de raadkamer in Dendermonde verschenen. Die besliste om hen nog een maand in de cel te houden.

Daders vechtpartij in café Aalst ontkennen homofobe motieven

© Belga

De twee broers die vorige week twee mannen verwondden in een café in Aalst, ontkennen dat de vechtpartij ingegeven werd door homofobie.

Dat zegt hun advocaat Kim Keersmaeckers. De twee mannen van 19 en 28 jaar zijn voor de raadkamer in Dendermonde verschenen. Die besliste om hen nog een maand in de cel te houden.

Levensgevaar

De twee broers brachten in café Kelly's onder meer met stoelen en een biljartkeu slagen toe aan twee slachtoffers. Een 35-jarige man uit Kruishoutem werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, maar is inmiddels aan de betere hand. Het andere slachtoffer, een 55-jarige man uit Aalst, mocht kort na de feiten na verzorging naar huis.

De slachtoffers werden volgens het onderzoek aangevallen nadat ze bevestigend reageerden op de vraag of ze homo waren. De twee broers werden aangehouden wegens opzettelijke slagen en verwondingen ingegeven door homofobe motieven, een verzwarende omstandigheid.

Hun verdediging gaf vandaag geen commentaar voor de raadkamer, maar meldde later in een persmededeling dat die verzwarende omstandigheid formeel wordt betwist. "De vechtpartij werd helemaal niet ingegeven door homofobie", zegt advocaat Keersmaekers. "De beklaagden betreuren de gebeurtenissen ten zeerste. De beklaagden onderzoeken de mogelijkheden om beroep aan te tekenen tegen de beschikking van de raadkamer."

Als de verdediging in beroep gaat, moet de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zich binnen twee weken uitspreken over de aanhouding. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners