Daders homofoob geweld in Aalst aangehouden, slachtoffer buiten levensgevaar

19/07/12 om 12:39 - Bijgewerkt om 12:39

De 35-jarige man die vorige nacht levensgevaarlijk gewond geraakte door slagen toegebracht door twee broers in een café in Aalst is buiten levensgevaar. De daders werden aangehouden.

Daders homofoob geweld in Aalst aangehouden, slachtoffer buiten levensgevaar

© AFP

De feiten gebeurden rond 1.45 uur in een café in de omgeving van het station van Aalst, zegt het parket. Twee broers van 20 en 28 jaar oud hebben slagen toegediend aan twee slachtoffers. Een 35-jarige man uit Kruishoutem werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zou ondertussen uit coma zijn en niet langer in levensgevaar verkeren. De politie heeft hem wel nog niet kunnen ondervragen.

Het andere slachtoffer, een 55-jarige man uit Aalst, mocht na verzorging naar huis.

Stoelen en biljartkeu

De 35-jarige man die levensgevaarlijk gewond raakte, werd samen met het andere slachtoffer geslagen met stoelen en een biljartkeu. Ze werden aangevallen nadat ze bevestigend reageerden op de vraag of ze homo waren. Dat blijkt uit de eerste verklaringen.

"Na de aanval gooiden de verdachten ook nog het venster van het café in met een terrastafel en vluchtten ze weg met een bromfiets", zegt parketwoordvoerder Jurgen Coppens.

Daders aangehouden

"De lokale politie pakte beiden op toen ze zich voor verzorging van hun eigen verwondingen aanboden in het ziekenhuis. Volgens de huidige elementen van het strafonderzoek zou het gaan om homofoob geweld." De broers zijn geen onbekenden voor het gerecht.

De onderzoeksrechter heeft beslist dat de daders aangehouden blijven wegens opzettelijke slagen en verwondingen, ingegeven door homofobe motieven en met arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Ze riskeren twee jaar cel. (Belga/GM)

Lees meer over:

Onze partners