Dader steekpartij Lemonnier voor onderzoeksrechter

16/07/12 om 20:06 - Bijgewerkt om 20:06

De precieze omstandigheden en het motief van de steekpartij in het premetrostation Lemonnier blijven onduidelijk. De man die de messteken uitdeelde wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Dader steekpartij Lemonnier voor onderzoeksrechter

© Belga

De man die in het premetrostation Lemonnier een andere man heeft neergestoken, wordt voorgeleid bij de Brusselse onderzoeksrechter Huguet. Het parket vraagt zijn aanhouding voor poging doodslag. Dat meldt parketwoorvoerder Jean-Marc Meilleur.

Onduidelijkheid over motief

Een motief of aanleiding voor het incident is nog niet bekend. De twee mannen kregen het maandag rond 09.15 uur om een nog onduidelijke reden aan de stok in het pre-metrostation. Volgens het parket tonen de beelden van de bewakingscamera's in het station dat één van de mannen een klap uitdeelde. Die werd beantwoord met een vuistslag, waarop de eerste man een mes bovenhaalde en daarmee zijn tegenstrever neerstak.

Onduidelijkheid identiteit amokmakers

Beide mannen zijn daarop overgebracht naar het ziekenhuis. De man die messteken kreeg, was zwaargewond maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij verblijft nog steeds in het ziekenhuis. De man die de messteken uitdeelde, mocht na verzorging het ziekenhuis verlaten maar werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat vraagt zijn aanhouding.

Over de identiteit van de twee personen bestaat nog geen duidelijkheid. De gewonde zou van Marokkaanse origine zijn en de verdachte zou de Poolse nationaliteit hebben maar verdere details ontbreken nog. (Belga/INM)

Onze partners