Daar is de lente (vanaf maandag)

02/03/13 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

Dit weekend moeten we ons nog tevreden stellen met een bescheiden twee tot vier graden. Maar vanaf maandag barst de lente echt volop los, met temperaturen tot 15 graden.

Daar is de lente (vanaf maandag)

© Thinkstock

Vanmiddag is het grijs maar wel overwegend droog. Er waait een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost. De maxima liggen rond het vriespunt op de Hoge Venen en bedragen ongeveer 5 graden elders. Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt maar vrijwel droog, met minima rond 2 graden aan zee en tot min 4 graden op de Ardense hoogvlakten.

Morgen is het bewolkt en tijdelijk is zelfs wat lichte motregen mogelijk. Tegen het eind van de namiddag verschijnen er geleidelijk enkele opklaringen. De wind waait zwak eerst uit veranderlijke richtingen. Later uit het noordoosten. De maxima liggen tussen 2 tot 7 graden, de minima (in de nacht van zondag op maandag) gaan van 0 tot min 5 graden.

Maandag en dinsdag zijn er flinke perioden met zon. Daarna verschijnt er geleidelijk meer bewolking en tegen het einde van de week neemt de kans toe op wat regen.

De middagtemperatuur schommelt maandag rond 9 graden. De dagen daarna is het met ongeveer 15 graden ronduit lenteachtig.

Onze partners