Crombez wil hervorming financiële sector

23/07/12 om 07:51 - Bijgewerkt om 07:51

John Crombez wil meer toezicht in de banken- en financiële sector. De staatssecretaris haalt ook uit naar Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank.

Crombez wil hervorming financiële sector

© Belga

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) pleit in Le Soir voor een hervorming van de banken- en financiële sector. Volgens Crombez moet er meer toezicht komen. Hij haalt ook uit naar Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank.

"Dat is een hoofdstuk van het regeerakkoord, nu moet dat in uitwerking gebracht worden", aldus de staatssecretaris. John Crombez uit in Le Soir ook scherpe kritiek op Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank.

"Ik stel vast dat bijna elke maand de gouverneur van de Nationale Bank zich uitlaat over de prijzen, de index, .... alles! En wat betreft het idee om de bankactiviteiten te scheiden meent de Nationale Bank dat dit onmogelijk te realiseren valt... Ik zeg dat zijn echte job is om uit te leggen hoe we dat zullen kunnen doen."

In De Standaard geeft Crombez voorts aan dat ook de bouwsector zijn lastenverlaging moet krijgen, in ruil voor een sluitend controlesysteem op zwartwerk. Crombez wijst er op dat de bouwsector na de horeca de tweede sector is waar goede bedrijven het moeilijk hebben door frauduleuze spelers. (Belga/SD)


Onze partners