Crevits: 'Er is een serieus probleem met het levensbeschouwelijk islamonderwijs'

05/07/16 om 20:45 - Bijgewerkt op 06/07/16 om 13:26

Ze lijkt nog altijd een van de jonkies, maar intussen draait minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) al negen jaar mee in de Vlaamse regering. Ook in het centrumrechtse kabinet van Geert Bourgeois, vindt ze, gaat het er weleens hard toe. 'Deze coalitie heeft soms een ontembare drang tot zelfdestructie.'

Wie ook minister van Onderwijs is, hij of zij staat voortdurend in de vuurlinie. En dat ongeacht de partijkleur, want in hun tijd waren voorgangers als Marleen Vanderpoorten (Open VLD) en Pascal Smet (SP.A) ook al het mikpunt van de oppositie, de onderwijsbonden, de diverse deskundigen en natuurlijk van de coalitiepartners. Ook Hilde Crevits ondervindt tegenwoordig dat het ministerschap van Onderwijs geen wandeling in het park is.

De hervorming van het secundair onderwijs levert de minister evenveel kritiek als applaus op. Zeker, ze heeft in het Vlaams Parlement de decretale blauwdruk ingediend van een grote onderwijshervorming, en dat is een stap die haar voorganger Pascal Smet nooit heeft kunnen of mogen zetten. Toch was er niet op alle banken applaus. Vanuit de oppositie verwijten de SP.A en Groen de minister dat haar hervorming ambitie mist en alles te veel bij het oude laat. En namens coalitiepartner N-VA heeft Bart De Wever al laten weten dat deze hervorming wel degelijk historisch is, juist omdat er aan zo weinig wordt geraakt. Bevestigen de coalitiepartner en de oppositie elkaar dus niet in hun kritiek op de onderwijsminister?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners