Crash Charleroi te wijten aan menselijke fout of technisch probleem

11/02/13 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Volgens een expert zou het ongeval op de luchthaven van Charleroi, waarbij vijf leden van dezelfde familie om het leven kwamen, veroorzaakt zijn door "een fout van de piloot of een technisch probleem".

Crash Charleroi te wijten aan menselijke fout of technisch probleem

© Reuters

Het parket van Charleroi heeft een expert in vliegtuigongevallen aangeduid om de oorzaak van de vliegtuigcrash van zaterdag in Brussels South Charleroi Airport te onderzoeken.

"De expert voert momenteel een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval", aldus Pierre Magnien, de procureur des Konings van Charleroi. "Momenteel houdt die rekening met twee hypotheses: een menselijke fout of een technisch defect. Meer details kan hij nog niet geven."

Kritiek

Het parket en de onderzoeksrechter kregen kort na het ongeval de kritiek dat het te lang duurde voordat ze op de plaats van het ongeval waren. "Er is elk weekend vanaf 08.30 uur een permanentie in het gerechtshof. De magistraten waren bezig met dossiers over vrijheidsberoving toen ze ingelicht werden over de crash", aldus de procureur des Konings. "Door de termijnen die zijn vastgelegd door de wet, konden zij niet meteen hun werk stopzetten om naar de luchthaven te gaan. We zijn ons ervan bewust dat er een probleem was, maar we kunnen geen mirakels verrichten." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners