Congres Vlaams Belang: ‘Geen subsidies voor moskeeën en Minderhedenforum’

Dewinter en Van Grieken © BELGA

Vlaams Belang heeft op haar congres in Gent een hard rapport opgesteld van twee jaar Vlaamse en federale regering. ‘De communautaire eisen gingen voor vijf jaar de frigo in voor het sociaaleconomische, maar ook op sociaaleconomisch vlak staat het dreigingsniveau op vier.’

Op het congres van Vlaams Belang moest vooral N-VA het ontgelden. Kamerfractievoorzitster Barbara Pas haalde uit naar de vijf jaar communautaire stilstand waarmee de N-VA heeft ingestemd. ‘N-VA is in sneltempo geëvolueerd van een formatie met een Vlaams-republikeinse missie naar een Belgische machtspartij vergeven van windhanen, plekpotten en opportunisten’, aldus Pas.

Ook voor het sociaaleconomisch krijgt de regering een dikke onvoldoende: de staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest, het overheidsbeslag ligt nog steeds boven 50% en er is nog geen enkele begroting in evenwicht geweest, stelde voorzitter Tom Van Grieken. ‘Deze regering doet geen haar beter dan Di Rupo, integendeel. Mocht deze regering hebben willen aantonen dat verandering niet noodzakelijk een verbetering betekent, dan zijn ze met glans geslaagd’, sneerde hij.

Francken de conciërge

Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens schoot met scherp op het integratie- en inburgeringsbeleid van de Vlaamse regering en minister Liesbeth Homans (N-VA) in het bijzonder. Hij vindt het niet kunnen dat de inburgeringscursussen nog steeds volledig met belastinggeld gefinancierd worden, 4.500 euro per inburgeraar.

Het Vlaams Belang wil een subsidiestop, zowel voor de ‘politiek correcte organisaties die vinden dat Vlaanderen niet multicultureel en islamitisch genoeg is’, zoals het Minderhedenforum, Kifkif of Vluchtelingenwerk Vlaanderen, als voor moskeeën die jaarlijks gemiddeld 40.000 euro subsidies krijgen. Hij haalde ook uit naar het het genereuze asielbeleid van Open Vld, CD&V en N-VA. Bevoegd staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heft zich volgens hem tot conciërge van asielcentrum België. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content