COALITIE Vilvoorde: Hans Bonte wil coalitie van 'overwinnaars'

17/10/12 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:27

Alhoewel er nog steeds met alle democratische fracties gepraat wordt, wil Bonte een nieuwe coalitie uitbouwen rond de politieke fracties 'die vooruitgingen'.

COALITIE Vilvoorde: Hans Bonte wil coalitie van 'overwinnaars'

© Belga

In Vilvoorde meldt Hans Bonte, lijsttrekker voor SP.A-Groen en grote overwinnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen, dat hij met het oog op de vorming van een coalitie een eerste fase van aftastendegesprekken heeft afgerond "waarbij belangrijke vooruitgang werd geboekt". Alhoewel er nog steeds met alle democratische fracties gepraat wordt, wil Bonte een nieuwe coalitie uitbouwen rond de politieke fracties "die vooruitgingen".

Het kartel SP.A-Groen haalde zondag 10 zetels tegenover 6 in 2006. CD&V-N-VA haalde in 2006 nog 9 zetels, N-VA haalde er deze keer op eigen kracht 6 en CD&V 5. Een andere winnaar is de liberale scheurlijst Vilvocraten met 3 zetels. Open VLD verloor 1 zetel en hield er nog 6 over. Het Franstalige UF behield haar zetels en Vlaams Belang hield er 2 over (-6). Naast SP.A-Groen gingen dus enkel N-VA en de

Vilvocraten vooruit.

'Eendrachtige bestuursploeg'

In een mededeling benadrukt Bonte dat hij als burgemeester de leiding wil nemen "van een eendrachtige bestuursploeg met een zo ruim mogelijk democratisch draagvlak". Hij streeft naar een samenhangende ploeg van werkers die bereid zijn om zich 6 jaar lang hard in te zetten voor een betere stad.

Na een onderhandelingspauze zal Bonte op 22 oktober bilaterale gesprekken aanvatten op basis van een gedetailleerd ontwerp van bestuursakkoord. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners