COALITIE Lommel: Peter Vanvelthoven (SP.A) zet coalitie met Open Vld verder

15/10/12 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:10

Lommel krijgt de komende zes jaar een bestuurscoalitie van Lijst Burgemeester, met zetelend burgervader Peter Vanvelthoven (SP.A), en Open Vld.

COALITIE Lommel: Peter Vanvelthoven (SP.A) zet coalitie met Open Vld verder

© Belga

Lommel krijgt de komende zes jaar een bestuurscoalitie van Lijst Burgemeester, met zetelend burgervader Peter Vanvelthoven (sp.a), en Open Vld. Dat kondigde Vanvelthoven tijdens de verkiezingsnacht aan. Vanvelthoven haalde met zijn lijst 15 van de 31 zetels in de Lommelse gemeenteraad. Zijn coalitiepartner Open Vld zakt van drie zetels naar twee.

"Nadat de uitslag definitief was, werden onderhandelingen aangeknoopt met CD&V-Lommel en Open Vld-Lommel", zegt Vanvelthoven. CD&V is in de stad de tweede grootste partij na Lijst Burgemeester, maar kon met Vanvelthoven geen akkoord bereiken. "Op grond van inhoudelijke gesprekken werd uiteindelijke gekozen voor de verderzetting van de vertrouwde samenwerking tussen Lijst Burgemeester en Open Vld", luidt het.

De voordrachtsakte voor burgemeester Peter Vanvelthoven werd intussen al ondertekend door een meerderheid van de nieuw verkozen gemeenteraadsleden. De komende dagen zullen afspraken gemaakt worden over de samenstelling en de bevoegdheden van het toekomstige stadsbestuur. (Belga/SD)


Onze partners