COALITIE Lier: Marleen Vanderpoorten (Open VLD) en N-VA samen

15/10/12 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

In Lier wordt afscheidnemend burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) OCMW-voorzitter, het burgemeesterschap is voor de N-VA-lijsttrekker.

COALITIE Lier: Marleen Vanderpoorten (Open VLD) en N-VA samen

© Belga

In Lier wordt afscheidnemend burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) de volgende OCMW-voorzitter van de stad. Het burgemeesterschap is, zoals na de uitslag van gisteren verwacht werd, voor N-VA-lijsttrekker en senator Frank Boogaerts.

Beide partijen hebben intussen al een basisakkoord over de verdeling van de postjes en de voornaamste thema's. N-VA krijgt naast de sjerp ook vijf schepenambten. Open Vld houdt twee schepenen over en het voorzitterschap van zowel het OCMW als de gemeenteraad. Samen hebben N-VA en Open Vld nu 17 zetels op een totaal van 31.

"Er was natuurlijk dat rekenkundige gegeven, maar ook op het vlak van de programma's was Open Vld de eerste keuze als partner", aldus toekomstig burgemeester Boogaerts. "We gaan het financiële beleid structureel hervormen om te vermijden dat we in de rode cijfers zouden belanden, er komt een kerntakendebat en ook wat het
mobiliteitsdossier betreft hebben we alle vertrouwen in een goede oplossing". (Belga/SD)Onze partners