Clottemans ontkent sabotage van parachute

27/09/10 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

De beklaagde hekelde voor het assisenhof dat het onderzoek niet objectief is gevoerd.

Els Clottemans heeft maandag tijdens haar assisenproces in Tongeren gezegd dat ze de parachute van haar liefdesrivale Els Van Doren niet heeft gesaboteerd.

Clottemans en Van Doren waren lid van dezelfde parachuteclub. Van Doren stortte in 2006 vanop grote hoogte neer nadat haar parachute gesaboteerd bleek. De vermoedens gingen in de richting van Clottemans. Beide vrouwen hadden een relatie met de Nederlander Marcel Storms, ook een lid van de club.

'Ik heb de parachute niet gesaboteerd. Ik ben het niet geweest', zo zei Clottemans maandag tijdens haar ondervraging in antwoord op het feit dat ze de mogelijkheid had om aan de parachute te knoeien in het appartement van Somers in Eindhoven. Daar sliep ze op een matras in de woonkamer terwijl Van Doren met hem het bed deelde.

Clottemans hekelde de speurders bij de Tongerse federale gerechtelijke politie. 'Ze kleineerden mij. Ze speelden een spelletje met mij. De verhoren verliepen allesbehalve normaal. Het onderzoek is niet objectief gevoerd', aldus Clottemans.

Volgens haar gebruikten de speurders een suggestieve vraagstelling. 'Ze bleven maar doordrammen dat ik de dader was. Als ik vertelde dat misschien iemand anders als verdachte in beeld kon komen, dan werd er niet naar geluisterd'.

Voorzitter haalt uit naar media

Bij de start van de tweede dag van het assisenproces van Clottemans heeft rechtbankvoorzitter Michel Jordens uitgehaald naar de media. Hij stoort zich aan een peiling over de vraag of Clottemans al dan niet schuldig is.

Clottemans staat sinds vrijdag in Tongeren omdat ze de parachute van haar liefdesrivale Els Van Doren zou gesaboteerd hebben. Bewijzen daarvoor zijn er niet, aanwijzigingen wel.

Aan het begin van de maandagzitting hekelde Jordens de poll die verscheen op de website van een krant. Hij noemde dat bijzonder onkies. 'Dit proces is bittere ernst en geen consumptieartikel', aldus Jordens.

'Dit is geen prijskamp. Het gaat hier over bittere ernst waar over het leven van mensen wordt beslist', aldus de voorzitter. Hij zegt de pers niet aan banden te willen leggen, maar vindt dat ze zichzelf moet reguleren, ook op moreel vlak.

Onze partners