Cipiers Namen nemen speciaal regime Farid Le Fou niet

10/09/12 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

In de gevangenis van Namen dreigen acties na de komst van Farid Bamouhammad.

Cipiers Namen nemen speciaal regime Farid Le Fou niet

© Belga

Het personeel in de gevangenis van Namen neemt het speciale regime niet dat Farid 'Le Fou' Bamouhammad geniet. De vakbonden vinden dat de gevangenis niet aangepast is om de notoire gedetineerde, die vorige vrijdag werd overgebracht, te ontvangen en pleiten voor een aangepaste instelling met hoge beveiliging.

Dinsdag ontmoeten de vakbonden de directie. Mogelijk wordt nadien tot actie opgeroepen. "Men dringt hem ons opnieuw op met onhoudbare voorwaarden. Voor hem is het een vijfsterrenhotel, maar voor de cipiers is het moeilijk. We liggen op de loer voor de minste beweging, uit schrik dat hij tilt slaat en men dat ons gaat aanrekenen", zo citeert persagentschap Belga een vakbondsafgevaardigde van CSC.

Speciale behandeling Bamouhammad geniet een bijzonder regime waardoor hij op zijn eentje de wandeling en andere activiteiten doet. "Het is hallucinant. Men heeft ons een dienstnota van twee pagina's overgemaakt (...) Men zegt ons dat de voorwaarden vervuld zijn om vrij te komen. Dat men hem dan hetzelfde regime oplegt dan de andere gevangen om te weten of hij opnieuw kan opgenomen worden in de maatschappij."

Bamouhammad verhuisde al meer dan 30 keer van gevangenis. In juli verhuisde hij van Leuven-Centraal naar Andenne. Tegen 10 september moest hij naar Namen vertrekken, anders zouden de cipiers in Andenne het werk neerleggen. In 2009 werd in Namen al eens gestaakt tegen de komst van Bamouhammad. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners