Christophe Torfs (Groen) - Tremelo-Baal

17/07/12 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is voor u de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De verstedelijking van onze gemeente en de steeds weerkerende normverschuiving van Beton en Auto door het huidige gemeentebestuur in plaats van te gaan voor Ruimte en Zwakke weggebruikers.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Partijen die in Tremelo winnen, zullen de partijen zijn die durven gaan voor een totale ommekeer van wat het huidige gemeentebestuur de laatste 6 jaar heeft gedaan.

Wat is van belang in uw gemeente?

Het grotendeels behouden van de Kalvenne als open ruimte, en daarnaast onze nu nog "groene gemeente" zoveel mogelijk kunnen behouden. Opmaak mobiliteitsplan met als basis vertrekken van de zwakke weggebruiker. Bij de op til zijnde aanmaak RUP's en andere infrastructuurwerken, rekening houden met de energiekost, het verlies aan biodiversiteit, en de mobiliteit. In het dorp van Pater Damiaan moet ontwikkelingshulp meer zijn dan zomaar "geld" geven. Er moet een serieus beleid komen vertrekkende van het (vorig jaar ontslagnemende) GROS. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners