Christelijke bediendenvakbond LBC-NVK gaat protesteren aan nieuwjaarsfeest N-VA

04/01/13 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:08

De christelijke bediendenbond LBC-NVK gaat protesteren bij het nieuwjaarsfeest van N-VA. Volgens LBC-NVK heeft N-VA te weinig oog voor armoede en valt er weinig te feesten.

Christelijke bediendenvakbond LBC-NVK gaat protesteren aan nieuwjaarsfeest N-VA

© Belga

De christelijke bediendenbond LBC-NVK gaat protesteren bij het nieuwjaarsfeest van N-VA in Antwerpen. De vakbond wil zo haar kritiek op het sociaaleconomisch programma van de N-VA kenbaar maken. "Wie heeft reden tot feesten? Niet de werknemers en zeker niet arme of kwetsbare mensen", stelt de vakbond.

"Noch de beleidsantwoorden van de N-VA op Vlaams niveau, noch de beleidsvoorstellen van de N-VA als oppositiepartij op federaal niveau zijn van aard om 2013 als zeer hoopvol tegemoet te zien. Zeker niet voor de meest kwetsbare mensen", zo citeert De Standaard de vakbond.

"In de 113 pagina's van het Groeipact N-VA komt het woord 'armoede' welgeteld 1 maal voor, met name in het kader van de activering." Daaruit concludeert de vakbond dat N-VA niet erg geïnteresseerd is in de problematiek.

"Op lonen, index en sociale uitkeringen moet worden beknibbeld terwijl het BTW-tarief mag verhogen naar 22%. En de vennootschapsbelasting die nu 33,99% bedraagt wil de N-VA terugbrengen naar 21%. De verschuiving is duidelijk: de werknemers boeten aan koopkracht in om de aandeelhouders te verrijken", zegt LBC-NVK.

De christelijke bediendenbond wil "een rechtvaardige fiscaliteit waarbij vermogenden, kapitaalbezitters en bedrijven eindelijk hun deel betalen. Alleen zo kunnen werknemers de toekomst en hun inkomen gevrijwaard zien".

Het nieuwjaarsfeest, zo weet De Standaard, heeft een nieuwjaarstoespraak van voorzitter Bart De Wever op het programma, alsmede een verrassingsdeejay.

Onze partners