Chinese president Xi Jinping bezoekt panda's in Pairi Daiza

30/03/14 om 17:53 - Bijgewerkt om 17:53

De Chinese president Xi Jinping heeft het nieuwe pandapaviljoen in dierenpark Pairi Daiza officieel geopend.

Chinese president Xi Jinping bezoekt panda's in Pairi Daiza

Chinese president Xi Jinping bezoekt Pairi Daiza © BELGA

De Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan hebben in dierenpark Pairi Daiza het nieuwe paviljoen van de reuzenpanda's officieel geopend. Ook koning Filip, koningin Mathilde, premier Elio Di Rupo (PS), Waals minister-president Rudi Demotte (PS), minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en Waals minister Jean-Claude Marcourt (PS) woonden in het park in Brugelette, in de provincie Henegouwen, de openingsceremonie van het paviljoen bij.

De Chinese president, zijn echtgenote, koning Filip en koningin Mathilde onthulden tijdens de openingsceremonie een gedenkplaat aan deze dag. Daarna kregen Peng Liyuan en Mathilde tekeningen overhandigd van kinderen, die ze op hun beurt beloonden met pluchen pandabeertjes.

Hao Hao

Het hooggeplaatste gezelschap maakte vervolgens onder een stralende zon een wandeling langs het nieuwe paviljoen. Ze hielden even halt bij panda Hao Hao, een van de twee Chinese reuzenpanda's die sinds februari in Pairi Daiza verblijven. De wandeling eindigde in de tuin "Temple de la Terre", waar een wensboom geplant werd en president Xi Jinping en koning Filip een wens op een lintje schreven en in de boom hingen.

Xi Jinping verblijft nog tot en met dinsdag in België. Het gaat om het eerste bezoek van Xi Jinping aan ons land sinds hij president is en het eerste officiële bezoek van een Chinees staatshoofd aan de Europese instellingen. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners