Chinese investeerder State Grid "verbaasd" over verzet tegen Eandis-deal

03/10/16 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:38

De Chinese energiereus State Grid, dat naar alle waarschijnlijkheid geen veertien procent aandelen kan verwerven van de Vlaamse distributienetbeheerder Eandis, zegt in een reactie "verbaasd" te zijn over de tegenstand.

Chinese investeerder State Grid "verbaasd" over verzet tegen Eandis-deal

Eandis © Belga

"We hebben België altijd als een eerlijke, transparante en open markt beschouwd", schrijft State Grid volgens VRT Nieuws. "Daarom zijn we verbaasd over de tegenstand omtrent onze voorgestelde investering." State Grid zou zich ook druk maken over "foute berichtgeving" over het bedrijf zelf en over de transactie.

Het bedrijf zegt verder ook privacybezorgheden en bedenkingen van de Staatsveiligheid niet te begrijpen. "We kunnen moeilijk begrijpen dat er ook maar enige bezorgdheid zou kunnen ontstaan over de nationale veiligheid door onze minderheidsparticipatie in Eandis", klinkt het in een schriftelijke mededeling.

State Grid, net als Eandis overigens, benadrukt dat ze via een correcte procedure als beste uit de bus kwamen. Het bedrijf liet ook weten overtuigd te zijn dat de transactie een win-win zou zijn voor beide partijen.

(Belga/SK)

Onze partners