Chauffeur verongelukte bus was voltijds in dienst bij De Lijn

16/03/12 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:34

De 34-jarige chauffeur die betrokken was bij het busongeval in Zwitserland was sinds 8 jaar voltijds in dienst van De Lijn.

Chauffeur verongelukte bus was voltijds in dienst bij De Lijn

© Belga

De eerste vier jaar was hij chauffeur, de afgelopen vier jaar was hij controleur en af en toe dispatcher. "Wat hij deed voor Toptours was derhalve een tweede job", zegt Karen Vandenplas, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant.

Om de busrit vanuit Zwitserland te kunnen doen, had hij sinds 8 maart verlof genomen bij De Lijn. "Als chauffeur, controleur of dispatcher werd hij beschouwd als een zeer bekwame man. Zijn naaste collega's zijn zwaar aangeslagen", aldus Vandenplas.

Dubbel aangeslagen

Ook bij De Lijn Vlaams-Brabant werd vrijdag om 11 uur 1 minuut stilte in acht genomen. "We leven mee met alle slachtoffers, maar zijn dubbel aangeslagen omdat iemand van ons betrokken was bij het ongeval."

Op het ogenblik van het ongeval zaten twee chauffeurs van Toptours vooraan in de bus. Het is nog onduidelijk wie van beiden aan het stuur zat. Naast de 34-jarige was ook een man van 53 aanwezig die al 7 jaren voltijds in dienst van Toptours was.

Uit de resultaten van het politieonderzoek blijkt dat beiden niet gedronken hadden. Bij de autopsie werden ook geen medische oorzaken gevonden voor het ongeval.

Beiden waren al daags voordien in Saint-Luc gearriveerd. Aangezien het ongeval zich een uur na het vertrek voordeed, kan er geen sprake zijn van vermoeidheid. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners