Charles Picqué geeft de fakkel door

17/01/13 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Charles Picqué, de Brusselse minister-president, stopt ermee in mei. Hij wordt opgevolgd door de Brusselse PS-voorzitter Rudi Vervoort, die op zijn beurt dan weer wordt opgevolgd door Laurette Onkelinx

Charles Picqué geeft de fakkel door

© Belga

Charles Picqué (PS), geboren en getogen Brusselaar, maakte bekend in mei zijn zitje als minister-president van de Brusselse regering door te geven. Picqué wil op de Brusselse Irisfeesten, op 4 en 5 mei, de macht feestelijk overdragen aan Rudi Vervoort, die momenteel PS-voorzitter is in de hoofdstad. Picqué, die zijn politieke carrière startte als burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Gillis, is bezig aan zijn vierde ambtstermijn als minister-president en wil er nu dus graag mee ophouden.

Strijdklaar voor mei 2014

Rudi Vervoort zal als lokaal voorzitter van de partij opgevolgd worden door Laurette Onkelinx, de huidige minister van Sociale Zaken in de federale regering. Onkelinx zal haar zitje in de regering Di Rupo wel behouden.

Bedoeling is ook dat Vervoort, als kersvers minister-president, dan ook de PS-lijst zal trekken bij de 'Moeder der verkiezingen' in mei 2014. Onkelinx zal hem tijdens die campagne dan bijstaan als lokaal voorzitter.

Het partijbestuur moet wel nog instemmen met de stoelendans. (EA)

Lees meer over:

Onze partners