Charles Michel populairder dan Bart De Wever in Vlaanderen

12/09/16 om 06:56 - Bijgewerkt om 10:00

Premier Charles Michel is populairder dan N-VA-voorzitter Bart De Wever in Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling van La Libre/RTBF.

Charles Michel populairder dan Bart De Wever in Vlaanderen

© belga

Premier Charles Michel is populairder dan N-VA-voorzitter Bart De Wever in Vlaanderen. De nummer 1 blijft in de drie gewesten echter Open Vld'ster Maggie De Block. Kris Peeters (CD&V) is de tweede populairste politicus in Vlaanderen. Michel en De Wever vervolledigen de top vier. Dat blijkt uit een peiling van RTBF/La Libre.

Opmerkelijk is ook dat N-VA-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon in Brussel PS-voorzitter Elio Di Rupo voorbijsteekt, weliswaar na het trio De Block - premier Charles Michel en diens partijgenoot Didier Reynders. De eerste PS'er in het Brussels gewest is dus pas vijfde. De PS'ers laten dus duidelijk pluimen. Zo moet Waals minister-president Paul Magnette in zijn regio tevredenheid nemen met de zevende plaats, net achter ... PTB/PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw.

De top drie in Wallonië bestaat uit De Block-Di Rupo-Michel. Jan Jambon is vierde, net zoals in Brussel. De peiling werd tussen 2 en 6 september via internet uitgevoerd, dus voor de aankondiging van de sluiting van Caterpillar in Gosselies, bij 2.881 Belgische kiezers. De foutenmarge bedraagt 3,2% per gewest en 1,8% over het hele land. (Belga/NSK)

Onze partners