Charles Michel: 'Geen indicatie dat Abdeslam nog in België verblijft'

01/02/16 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:59

Eerste minister Charles Michel heeft maandag in een interview met de Franse radiozender Europe 1 gezegd dat hij "geen indicatie" heeft dat de voortvluchtige Salah Abdeslam nog in België verblijft. De vermoedelijke dader van de aanslagen in Parijs is sinds 14 november op de vlucht, de dag dat hij door enkele kompanen van Parijs naar Brussel werd gebracht.

Charles Michel: 'Geen indicatie dat Abdeslam nog in België verblijft'

Charles Michel © Belga Image

Op de vraag of hij wist of Abdeslam nog op Belgische grondgebied verblijft, antwoordde Michel dat hij daarvan "geen indicatie" had. "Ik heb geen indicatie, niet in deze zin, niet in de andere", zei Michel. "Ik ben ervan overtuigd dat alle Europese veiligheidsdiensten klaarstaan om iedereen op te pakken die van ver of dichtbij iets met de dramatische aanslagen in Parijs te maken heeft."

Michel deed de uitspraken tijdens een interview waarin hij ook zei te betreuren dat een karikatuur werd gemaakt van ons land. Het interview vond plaats naar aanleiding van de ontmoeting tussen de Belgische en Franse regering maandag in Brussel, waar het zal gaan over samenwerking in de strijd tegen terrorisme.

De gesprekken gaan door in Hertoginnendal. Behalve vertegenwoordigers van de Belgische en Franse regering, zullen ook de veiligheidsdiensten, het gerecht, en de inlichtingendiensten aan de gesprekken deelnemen.

Bedoeling van de Frans-Belgische ontmoeting is om betere afspraken te maken over de uitwisseling van informatie over geradicaliseerde moslims en mogelijke terreurdreiging.

Vorige week liet Charles Michel verstaan dat hij het ook over de toestand in de vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerke wou hebben. In West-Vlaanderen wordt gevreesd voor vluchtelingen die via de kust naar ons kamp komen om hier te proberen om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over:

Onze partners