Charles Michel: 'Dit is geen taalgebruik voor een minister-president'

11/07/16 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:21

Premier Charles Michel en minister Kris Peeters reageren op de veelbesproken spuwen-uitspraak van Vlaams minister-president Geert Bourgeois zondag.

Charles Michel: 'Dit is geen taalgebruik voor een minister-president'

© Belga

"Dit is niet het taalgebruik voor een minister-president. Dit is een evident gebrek aan respect. Maar ik begrijp dat hij zijn woorden intussen heeft genuanceerd. Wat voor mij telt zijn de maatregelen die men neemt voor de mensen. De polemiek interesseert mij niet".

Dat heeft premier Charles Michel gezegd voor aanvang van de 11 juliviering in het Brusselse stadhuis. Michel reageerde daarmee op de veelbesproken spuwen-uitspraak van Vlaams minister-president Geert Bourgeois zondag.

'Niet wijs'

Ook minister van Werk Kris Peeters heeft gereageerd: "Het klopt niet dat de taalgrens een stakingsgrens is. Er zijn ook in Wallonië veel werkwilligen. Het woord spuwen zou ik ook niet gebruiken. Dat is niet wijs, want het kan heel hard overkomen. Ik heb begrepen dat de minister-president zijn woorden nadien heeft bijgestuurd en dat hij het misschien niet zo bedoeld heeft. Maar het kan natuurlijk wel hard overkomen", zo reageerde de CD&V-vicepremier en voormalig Vlaams minister-president.

"Een minister-president moet altijd goed opletten met wat hij zegt", aldus Peeters. "Het is heel belangrijk dat hij zijn woorden met zorg kiest. Het gebruik van het woord spuwen was in die zin niet wijs", aldus Peeters. (Belga/TE)

Onze partners