CDH zet zware crimineel op verkiezingslijst

12/10/12 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:38

In Luik pakt de CDH van vicepremier Joëlle Milquet bij de verkiezingen uit met een opmerkelijke kandidaat. Volgens La Dernière Heure gaat het om een zware crimineel met een goed gevuld strafblad.

CDH zet zware crimineel op verkiezingslijst

© Image Globe

Een van de kandidaten op de cdH-lijst in Luik torst een goedgevuld strafblad mee. Dat schrijft La Dernière Heure. Het gaat om de 52-jarige Najib Haddad op plaats 34. Hij liep sinds 1994 maar liefst dertien veroordelingen op, onder meer voor slagen en verwondingen.

Slagen en verwondingen

Arrondissementsvoorzitter Dominique Drion reageert gepikeerd. "Ik heb donderdagochtend een anonieme mail gekregen, maar geef geen gevolg aan dit soort beschuldigingen. De beschuldigingen viseren altijd opnieuw het CDH. U spreekt me aan over zaken waar ik niets van af weet en die drie dagen voor de verkiezingen plots opduiken."

De kandidaat is nochtans voor het eerst veroordeeld in 1994 (voor slagen en verwondingen) en voor het laatst in 2012. In de tijd daartussen nog eens 11 keer. In augustus 2012 betaalde hij aan justitie een geldsom om te ontsnappen aan verdere vervolging in een zaak van bedreigingen.

Kiesbureau

Volgens Drion voldoet Haddad aan alle voorwaarden om verkozen te worden. 'We hebben daarvoor de noodzakelijke documenten van het kiesbureau gekregen.'

Het kiesbureau geeft uiteraard geen informatie over het strafblad van kandidaten. Het bevestigt enkel dat een kandidaat meerderjarig is, Belg en niet verstoken van zijn burger- en politieke rechten.

Najib Haddad is op de Luikse lijst van CDH overigens niet de enige veroordeelde. Ook Javed Kassar is gekend bij het gerecht. Hij is veroordeeld voor inbreuken op de handelswetgeving in een zaak rond de verkoop van voedingsproducten. (EE)

Onze partners