cdH wijst deelname aan federale coalitie af

23/07/14 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Benoît Lutgen, voorzitter van cdH, zegt niet te zullen ingaan op de vraag van coformateur Kris Peeters (CD&V) om toe te treden tot de federale coalitie.

cdH wijst deelname aan federale coalitie af

Benoît Lutgen © Belga

'De vraag stelt zich zelfs niet', zo reageert Benoît Lutgen, voorzitter van cdH, op een mogelijke toetreding van zijn partij tot de federale coalitie. Coformateur Kris Peeters (CD&V) had al gezegd 'niet te veel moeite te willen steken' in het overtuigen van de partij, 'maar de deur staat op een kier', klonk het.

'Dit is een zeer onaangenaam spel van manipulatie', aldus de cdH-voorzitter. 'Ze bereiden dagenlang iets voor met vier en dan plots, dinsdag om 15u, krijg ik telefoon van toen nog informateur Charles Michel. Op dat moment had zijn partij al besloten om in een regering met vier te stappen.'

Lutgen vindt dus niet dat hij moet antwoorden op de vraag van Kris Peeters om in de federale coalitie te treden. Bij de laatste ontmoeting tussen Michel en Lutgen stelde de MR-voorzitter enkel voor om in de regionale regeringen te stappen die PS en cdH onderhandelden, aldus Lutgen. 'De koninklijke informateur was regionaal informateur geworden, dat is onuitgegeven. Hij stelde het belang van zijn partij voor dat van het land. Het was er hem enkel om te doen zo veel mogelijk ministerposten te kunnen verdelen', besluit de voorzitter. (Belga/WB)

Onze partners