CD&V zet campagne stop tot zondagavond

15/05/14 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:18

Bron: Knack

'Kris Peeters Feest' in Antwerpen, gepland voor zondag, de verjaardag van Peeters, gaat niet door. Dat hebben de minister-president Kris Peeters en partijvoorzitter Wouter Beke donderdag verklaard.

CD&V zet campagne stop tot zondagavond

CD&V wil ook de federale regering leiden: voorzitter Wouter Beke (R) en Vlaams minister-president Kris Peeters. © BELGA

CD&V zet naar aanleiding van het overlijden van Jean-Luc Dehaene de campagne stop tot zondagavond. Het overlijden was voor CD&V'ers Kris Peeters en Wouter Beke een grote schok. "Dit is compleet onverwacht, Jean-Luc ging er weer met goede moed tegenaan", zei voorzitter Beke.

"Uit respect voor Jean-Luc Dehaene en zijn betekenis voor de christendemocratie hebben we besloten de campagne stop te zetten tot zondagavond", aldus Kris Peeters op het partijhoofdkwartier. "Alle campagne-activiteiten worden on hold gezet en het feest van zondag gaat niet door."

De partij bekijkt wel of er die dag eventueel een hulde kan worden gebracht aan de overleden ex-premier. "Uit respect zullen wij tot zondagavond ook niet deelnemen aan debatten", zei Peeters. Mogelijk zullen ook de andere partijen beslissen om de debatten te laten voor wat ze zijn. "Ik heb begrepen dat ze zich daarover beraden", aldus Peeters.

Wat er na zondag gebeurt, is nog niet bekend. "Dat bekijken we dag per dag", zei Beke. "Ik denk dat de kiezers daar begrip voor zullen hebben. De politiek is een harde stiel, maar ook een menselijke." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners