CD&V zet alles nog op een rijtje

20/01/12 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

De CD&V zal pas later reageren op het nieuwe mailincident met minister Muyters.

CD&V zet alles nog op een rijtje

© Belga

CD&V, coalitiepartner van N-VA in de Vlaamse regering, is in verband met de nieuwe uitgelekte mail van Muyters "de zaken nog op een rijtje aan het zetten". Dat heeft CD&V-fractieleider in het Vlaams parlement Ludwig Caluwé gezegd in De Ochtend op Radio 1.

De essentie is volgens Caluwé weliswaar dat naar de inhoud van het beleid moet worden gekeken. "Natuurlijk" zal Muyters zich voor de mail moeten verantwoorden in het parlement, zegt Caluwé. "Maar in eerste instantie gaat het hier om een mail tussen medewerkers van dezelfde partij." Hij wijst erop dat zijn partij vorig jaar ook "geen zaak gemaakt heeft" van de kritische mail van sp.a-minister Ingrid Lieten over Vlaanderen in Actie.

"Als je de inhoud van de mail (van Muyters) bekijkt, waarin staat dat het monitoringrapport niet aan het parlement mag worden gegeven, dan stel je vast dat dat rapport finaal toch gegeven is", aldus Caluwé. "Wat het reële probleem is, is dat de medewerker dat verkeerd heeft ingeschat."

Essentie is beleid
CD&V kijkt in essentie naar de inhoud van het beleid van de Vlaamse regering. "We zijn nu twee jaar verder... De begroting 2011 is ook in evenwicht."

De mail an sich kan niet door de beugel voor Caluwé. "We willen dat de minister daar stelling tegen neemt, maar je het kunt het de minister zelf niet ten kwade duiden." Volgens Caluwé zit ook Vlaams minister-president Kris Peeters op die lijn. Die laatste zal pas rond de middag reageren op het incident rond de omstreden mail van zijn begrotingsminister Philippe Muyters (N-VA). (Belga/INM)

Onze partners