CD&V wil opnieuw Vlaamse regering leiden

17/04/14 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:44

Na de verkiezingen van 25 mei wil CD&V opnieuw de Vlaamse regering leiden. 'We hebben de mensen in huis om dat te doen.'

CD&V wil opnieuw Vlaamse regering leiden

Wouter Beke © Belga

CD&V wil na de verkiezingen van 25 mei opnieuw de Vlaamse regering leiden. Dat zegt voorzitter Wouter Beke donderdagavond in het VRT-programma Reyers politiek. "We hebben de mensen in huis om dat te doen en we vragen aan de kiezer een mandaat om die leiding te kunnen nemen."

CD&V had de voorbije tien jaar de leiding over de Vlaamse regering, sinds 2007 met Kris Peeters als minister-president. In Reyers politiek toonde Beke de ambitie om na de verkiezingen opnieuw de leiding te nemen.

Eerder had N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd dat zijn partij graag het initiatief zou willen nemen na de verkiezingen. N-VA geniet een ruime voorsprong in de peilingen.

Maar voor Beke is het duidelijk dat zijn partij geschikt is om de Vlaamse regering te blijven leiden. "We hebben de zesde staatshervorming, een nieuw industrieel beleid dat verder uitgewerkt moet worden en de sociale bescherming waar verder aan gewerkt moet worden. Wij hebben de mensen in huis om dat te doen en wij vragen aan de kiezer een mandaat om die leiding te kunnen blijven nemen", zei hij. (Belga/AVE)

Onze partners