CD&V wil geen uitbreiding bevoegdheden regering

10/01/11 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

De partij blijft erbij dat er nood is aan een volwaardige regering en niet aan tussenformules.

Voor CD&V is het niet nodig om de bevoegdheden van de ontslagnemende regering uit te breiden. Partijkopstukken herhaalden maandag dat er nood is aan een volwaardige regering met volheid van bevoegdheden en niet aan een soort noodregering.

MR-voorzitter en ontslagnemend minister van Financiën Didier Reynders had zaterdag opgeroepen om de regering in lopende zaken meer bevoegdheden te geven, onder meer voor de begroting.

De N-VA zei bij monde van Kamerfractieleider Jan Jambon zich in het parlement constructief te zullen opstellen. CD&V liet zaterdagavond echter weten gekant te zijn tegen het voorstel omdat het volgens haar neerkomt op een noodregering, hoewel Reynders dat ontkent.

Maandag herhaalden partijkopstukken dat ze het voorstel van Reynders beschouwen als een tijdelijke noodregering. Wel is er voor CD&V nood aan een volwaardige regering met een akkoord over de staatshervorming, aldus Kamerfractieleider Servais Verherstraeten.

In afwachting van een dergelijke regering is het aan de regering van lopende zaken om de zaken zo goed mogelijk te beheren.

CD&V herhaalt dat wat haar betreft koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte kan voortwerken, volgens Verherstraeten desnoods in het gezelschap van Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS).

Onze partners