CD&V wacht op initiatief van Di Rupo

30/08/10 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:41

In een reactie op de kritiek van preformateur Elio Di Rupo zegt de partij dat ze zich steeds constructief heeft opgesteld.

CD&V heeft zich steeds constructief opgesteld, ook in de discussie over de herfinanciering van Brussel. Dat zegt partijvoorzitter Wouter Beke in een reactie op de kritiek van preformateur Elio Di Rupo.

CD&V en N-VA schoten tijdens het weekeinde het ultieme voorstel af van Di Rupo voor Brussel-Halle-Vilvoorde en een bijkomende financiering voor het Brussels gewest als compensatie voor de splitsing van de kieskring.

Beke zei maandag dat hij zowel van het politiek bestuur als van de gezamenlijke fracties de voltallige steun heeft gekregen voor de houding die de partij aan de onderhandelingstafel inneemt.

Volgens hem is CD&V steeds bereid geweest om de
herfinanciering van het Brussels gewest te bekijken, 'maar op een verantwoordelijke manier, gebaseerd op geobjectiveerde cijfers en tegen het licht van de enorme financiële uitdagingen waar ons land voor staat'.

Volgens Beke is het nu aan de preformateur om een nieuw initiatief te nemen. Daarbij is het volgens hem vooral belangrijk om in de drie voorliggende dossiers (B-H-V, Brussel en de financieringswet) vooruitgang te boeken vooraleer de rest kan aangepakt worden.

Lees meer over:

Onze partners