CD&V-voorzitter Wouter Beke wil dit jaar oplossing voor Arco-coöperanten

09/07/16 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:16

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil dat er dit jaar nog een oplossing komt in het Arco-dossier, waardoor de zowat 800.000 Arco-coöperanten toch nog centen terugzien.

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil dit jaar oplossing voor Arco-coöperanten

© Belga

Dat meldt De Tijd, dat verwijst naar het CD&V-ledenblad Ampersand. 'De vereffening van Arco zit in een finale fase. De uitspraak van het Europees Hof volgt normaal gezien over enkele maanden. Niets hoeft ons tegen te houden om dit jaar werk te maken van een sluitende oplossing, zoals Kris Peeters al zei, waardoor de Arco-spaarder toch nog centen terugziet. En dat zal dan enkel dankzij CD&V zijn', dixit Wouter Beke.

N-VA en Open VLD lieten eerder verstaan dat er geen belastinggeld in die oplossing moet worden gestoken. En minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zei, nadat de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie een vernietigend advies over de staatsgarantie gaf, dat de regering niet overhaast mag werken.

Maar Beke verwijst duidelijk naar regeerakkoord. 'Het is nu tijd om dat plan B uit te voeren. Ik heb een scherp geheugen. Indien nodig zal ik de anderen herinneren aan wat er toen is overeengekomen.'

Beke rekent op een initiatief van Van Overtveldt, de bevoegde minister. (Belga)

Onze partners