CD&V roept N-VA en PS op tot asielakkoord

06/12/10 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:51

De partij vraagt dat de winnaars van de verkiezingen de handen in elkaar slaan en een akkoord uitwerken over het asielbeleid.

CD&V-voorzitter Wouter Beke roept N-VA en PS op om snel een akkoord uit te werken over het asielbeleid.

Beke stelde maandag vast dat de PS tijdens het weekeinde een 'opmerkelijke opening' heeft gemaakt in het asieldossier door toe te geven dat een strikter asielbeleid noodzakelijk is 'en dat hun houding van de voorbije jaren dus niet houdbaar is'.

Tegelijk pleitte N-VA-voorzitter Bart De Wever voor een snelle hervorming van het asielbeleid zonder op de vorming van een nieuwe regering te wachten, zo stelt Beke vast.

CD&V roept PS en N-VA daarom op om beide standpunten 'op te tellen tot een logische conclusie'. 'Wij vragen dat beide winnaars van de verkiezingen de handen in elkaar slaan en zo snel mogelijk een uitvoerbaar akkoord uitwerken over het asielbeleid, met de steun van een brede meerderheid in het parlement en van de regering in lopende zaken voor de uitvoering van het akkoord', aldus de partij.

'Op die manier kan het asielprobleem nu al worden aangepakt, zonder te wachten op een communautair akkoord of een nieuwe, volwaardige regering', aldus Beke. Hij zegt dat CD&V bereid is om daar actief en constructief aan mee te werken, zoals blijkt uit de voorstellen van de partij in het parlement.

Lees meer over:

Onze partners