CD&V organiseert 'VREG-momenten' tegen hoge energiefactuur

10/04/12 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:30

Gezinnen moeten flexibeler kunnen inspelen op de energiemarkt door met de voor hen goedkoopste leverancier onmiddellijk een overeenkomst te kunnen afsluiten, vindt CD&V.

CD&V organiseert 'VREG-momenten' tegen hoge energiefactuur

© Belga

De partij lanceert daarom een eigen initiatief om gezinnen te laten besparen op hun energiefactuur.

"Concreet betekent dit dat we voor de gezinnen de goedkoopste energieleverancier uitrekenen aan de hand van de VREG-website", licht CD&V-parlementslid Leen Dierick toe. "Op die manier kan je gemiddeld 150€ besparen op je elektriciteitsfactuur en nog eens 350€ op je gasfactuur."

CD&V-fractieleider Raf Terwingen vindt het belangrijk dat in iedere Vlaamse gemeente minstens één VREG-moment plaatsvindt dat door de CD&V wordt georganiseerd. "In mei starten we in de 5 Vlaamse provincies met VREG-momenten. In de provincie Antwerpen zal Jef Van Den Bergh de kar trekken voor West-Vlaanderen is dat Bercy Slegers, voor Vlaams-Brabant kunnen we rekenen op Sonja Becq, Leen Dierick is aanspreekpunt voor Oost-Vlaanderen en zelf neem ik Limburg voor mijn rekening. We doen dit uiteraard niet alleen. Al de CD&V-parlementsleden stellen zich garant dat er zoveel mogelijk VREG-momenten zullen georganiseerd worden. Op die manier helpen we de mensen onmiddellijk besparen op hun energiefactuur", aldus Terwingen. (TE)

Lees meer over:

Onze partners