CD&V en SP.A hebben nieuwe fractieleiders

07/12/11 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

Raf Terwingen wordt de nieuwe fractieleider van de CD&V in de Kamer. Bart Van Malderen volgt John Crombez op als fractieleider voor de SP.A in het Vlaams Parlement.

CD&V en SP.A hebben nieuwe fractieleiders

© Belga

Raf Terwingen wordt de nieuwe fractieleider van de CD&V in de Kamer. Hij volgt Servais Verherstraeten op, die staatssecretaris voor Institutionele Hervormingen geworden is in de regering-Di Rupo. Terwingen (39) is advocaat en komt uit het Limburgse Maasmechelen. Hij is kamerlid sinds 2007.

Bart Van Malderen is dan weer de nieuwe fractieleider voor de SP.A in het Vlaams Parlement. De 38-jarige Van Malderen neemt de fakkel over van John Crombez, die staatssecretaris van Fraudebestrijding wordt in de regering Di Rupo I. Van Malderen zetelt sinds 2006 in het Vlaamse halfrond. Hij volgde er voor zijn partij vooral thema's zoals werk, economie en welzijn. Van Malderen is ook gemeenteraadslid in Dendermonde, waar hij sinds 2006 ook schepen is.

Door de overstap van John Crombez komt ook Jurgen Vanlerberghe in het Vlaams Parlement. Vanlerberghe is schepen in het West-Vlaamse Poperinge. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners