CD&V en Open VLD furieus op Hilde Claes

10/10/11 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:27

CD&V en Open VLD, coalitiepartners van de SP.A van burgemeester Hilde Claes in Hasselt, dreigen ermee het vertrouwen in de burgemeester op te zeggen.

Ze doen dat nadat Claes gezegd heeft dat het afspiegelingscollege in de stad "zijn tijd heeft gehad". Dat schrijven verschillende kranten maandag.

De Hasseltse burgemeester deed die uitspraak zondag in een reactie op de wantoestanden in de politiezone Hazodi, die vorige week aan het licht kwamen in de VRT-uitzending "Panorama".

CD&V en Open VLD reageren furieus. "Wij nemen het niet dat Claes impliceert dat de samenstelling van het schepencollege iets te maken heeft met de politieperikelen. Dit is een zaak van de politiechef en van het politiecollege, en daar zitten wij niet in", zegt CD&V-kopstuk Ivo Belet. CD&V wacht de evolutie de komende dagen af om te beslissen of de partij het vertrouwen in de burgemeester opzegt.

Schepen Laurence Libert (Open VLD) zal maandag en op het schepencollege van donderdag opheldering vragen bij Hilde Claes. Ook Toon Hermans (Groen! ), schepen van het kartel PRO met SP.A, vindt het overdreven om de affaire in verband te brengen met het afspiegelingscollege.

Ondanks de absolute meerderheid heeft de SP.A (al van in de regeerperiode van Steve Stevaert) vrijwillig schepenmandaten afgestaan aan CD&V, Open VLD en Groen! in Hasselt. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners